Hírek

arr3Csomagküldési díjCsomagküldési díj változhat a webshop által számított árhoz képest! A csomagküldési díjak méret... arr3ONLINE CHATKedves Vásárlók, Érdeklődők! A chat szolgáltatást átmenetileg felfüggjük. Megértésüket...

Akciós termékek

Szokásos ár: 934 Ft
Ár 751 Ft
Készleten
Akciós
Népszerű

Elérhetőségek

INOXBOLT Kft.
Pázmány Péter u. 1.
Budapest, 1153
Telefonszám: 06-1-228-9425, +36-30-282-6454
info(a)inoxbolt.hu

» Üvegkorlát rendszerek
Az üvegkorlátok

Az üvegkorlátok olyan modern és elegáns megoldások, amelyek egyre népszerűbbek kültéri és beltéri helyszíneken egyaránt.

Ezek az üvegekből készült korlátok számos előnnyel rendelkeznek:

1. *Esztétika*: Az üvegkorlátok átlátszó jellege lehetővé teszi a kilátás élvezetét, és vizuálisan nem zavarják meg a környezetet. Elegáns és modern megjelenésük van, amely jól illeszkedik különböző környezetekbe.

2. *Természetes fény*: Az üvegkorlátok segíthetnek a természetes fény beáramlásában, így a belső terek világosabbnak és barátságosabbnak tűnnek.

3. *Térérzet*: Az üvegkorlátok átláthatósága tágasabb és nyitottabb érzetet kelt a helyiségben vagy a teraszon, ami különösen hasznos lehet kisebb terek esetén.

4. *Korrózióállóság*: Az üveg nem rozsdál, tehát nincs szükség folyamatos karbantartásra vagy festésre.

5. *Karbantartás*: Az üvegfelület könnyen tisztán tartható, és a korlátok ápolása viszonylag egyszerű.

Az üvegkorlátokat különböző módon rögzíthetik, például rögzített függőleges oszlopokkal vagy csipeszekkel. Fontos megjegyezni, hogy az üvegkorlátok biztonsága és a megfelelő szilárdság érdekében speciális üvegpaneleket és tartószerkezeteket használnak.

Az üvegkorlátok kiválasztása és telepítése tervezést és szakértelmet igényel, hogy biztosítva legyen a megfelelő biztonság és funkció.

Üvegkorlát rendszerek telepítésével kapcsolatos információk

A kültéri korlátok meghatározzák az egész épület arculatát, de az esztétikai megjelenés mellett a biztonsági előírásoknak is meg kell felelniük. Különös gondot kell fordítani a tartószerkezetek rögzítésére.

 

Üvegkorlát rendszerek építése

 

Az üvegmezős korlátok telepítése során, a kész szerkezetnek egy 80 kg-os test, 1,5 m-ről történő oldalirányú neki zuhanását kell elviselnie olymódon, hogy az üvegmezők törésük esetén is maradék tartóerővel rendelkezzenek.

 

Oszlopos üvegkorlátok

 

Oszlopos üvegkorlátok építése során az üvegmezőkre ható oldalirányú terhelést az oszlopokra metrikus csavarokkal rögzített üvegszorító pofák veszik fel és adják át az oszlopszerkezetnek.

 

A korlát magassága a járófelülettől számítottan legalább 1 méter legyen

 

Felhasználható anyagok:

-          4+4mm, 5+5mm, 6+6mm ragasztott biztonsági üveg (VSG)

-          legalább 2 mm vastagságú vázszerkezet

-          rendszerhez illeszkedő üvegszorító pofák

-          rendszerhez illeszkedő kötőelemek

 

Oszlop nélküli (alsósínes) üvegkorlátok:

 

Ékelős rögzítés esetén az ékeknek max. 30 cm távolságra szabad kerülni egymástól.

Szigetelt, fordított rétegrendű födémlemezek estén egyedi tartó adapter rendszert kell felépíteni, a vízelvezetési, vízszigetelési rendszer kialakításának figyelembe vételével.

 

Felhasználható anyagok

-         8+8mm ragasztott biztonsági üveg (VSG)

-          rendszerhez illeszkedő kötőelemek

 

Pontmegfogásos oszlop nélküli korlátok:

 

A pontszerű megfogás esetén a pontmegfogóknak két sorban egymás fölött kell elhelyezkedniük max. 60 cm távolságban. A pontmegfogók átmérője min. 50 mm, a rögzítő rúd vastagsága min. 10 mm. Szigetelt falfelületek esetén a rögzítési pontot merev távtartókkal kell a szigetelés külső síkjáig „kihozni”.

 

Felhasználható anyagok

-         8+8mm vagy 10+10mm edzett vagy előfeszített ragasztott biztonsági üveg (ESG/VSG vagy TVG/VSG)

-          rendszerhez illeszkedő kötőelemek

 

ZWRhMj