Hírek

arr3Csomagküldési díjCsomagküldési díj változhat a webshop által számított árhoz képest! A csomagküldési díjak méret... arr3ONLINE CHATKedves Vásárlók, Érdeklődők! A chat szolgáltatást átmenetileg felfüggjük. Megértésüket...

Akciós termékek

Szokásos ár: 934 Ft
Ár 751 Ft
Készleten
Akciós
Népszerű

Elérhetőségek

INOXBOLT Kft.
Pázmány Péter u. 1.
Budapest, 1153
Telefonszám: 06-1-228-9425, +36-30-282-6454
info(a)inoxbolt.hu

Kezdőlap » Üvegkorlátok

üvegkorlát, oszlopos üvegkorlátok, pontmegfogásos üvegkorlát, alsósines üvegkorlát

Üvegkorlát, oszlopos üvegkorlátok, pontmegfogásos üvegkorlát, alsósines üvegkorlát. Rozsdamentes acél korlát üvegbetétekkel, pontmegfogásos üvegkorlát alkatrészek, tartozékok

üvegkorlátoszlopos üvegkorlátokpontmegfogásos üvegkorlát, alsósines


Üvegkorlát

A modern kori építkezésben manapság nagyon elterjedt az üvegkorlát. Népszerű megoldás teraszok, erkélyek, verandák, lapostetők lekerítésére. Belső terekben, lakóházakban, irodaépületekben lépcsőkorlátként is funkcionálhatnak. Maximálisan biztonságos, letisztult, elegáns, szép, esztétikus és ami nagyon fontos, hogy átlátszó ezért a lakás-kert közötti kapcsolat nem szakad meg.

Az korlátok esztétikus megjelenése mellett nem hanyagolhatóak el előnyei sem. Ezek pedig a hosszú élettartam, könnyű tisztíthatóság és időtállóság. Üveg korlát választása esetén sem kell lemondani a biztonságról, ugyanis biztonság szempontjából nincs különbség az üvegkorlát vagy más anyagból készült korlát között. A korlát kialakításánál többféle szerelési és gyártási mód létezik.

Az üveg vastagsága, gyártási és rétegrendi összeállítása fontos tényező. Jelen esetben mindenképp gyári laminált üveget, edzett ESG vagy kétrétegű edzett laminált üveget alkalmazunk, de ezeket meghatározza a szerelési mód és a méret. Az emberek a legnagyobb biztonságot az oszlopos korlátban látják, így általában ez a népszerű.

Ezen kívül azonban létezik még alsó sínes megoldás vagy pontmegfogás rozsdamentes fémkorongokkal.

Ettől függetlenül az üveg jól kombinálható a rozsdamentes acéllal. Az ezzel készült korlátok egyszerű eleganciával ruházzák fel a lakást vagy házat, így varázsolva abból igazi otthont. Az üvegkorlát üvege nem csak víztiszta (átlátszó) lehet, hanem savmart (matt), színezett vagy mintás. A korlát fával is kombinálható a felső részen található kapaszkodónál.

Mikor érdemes ilyen korlátot választani?

 • ha fontos szempont az ön számára, hogy a panorámát és kilátást ne takarja ki egy korlát

 • ha otthona modern, minimalista stílusú

 • ha optikailag nem szeretné, hogy a korlát leszűkítse a teret

 • ha szeretné megakadályozni, hogy gyermeke(i) vagy unoka(i) felmásszanak a korlátra

 • ha a padló síkjától szeretné lezárni az emeletet

  • Ez például azért is jó megoldás, mert így nem lesznek rések vagy pedig a gyermek az emeletről nem fog tudni semmit ledobni

A ilyen korlátoknak több előnye is van a hagyományos fa-fém kombinációjú korlátokhoz képest:

 • időtállóság, hosszú időtartam

  • nehezebben karcolódik, keményebb a felülete, mint a fa vagy akár az acél.

  • nem korrodál, az időjárás viszontagságainak jól ellenáll

 • esztétikus megjelenés

  • elegáns, modern, letisztult

  • nem bontja meg a mögöttes homlokzat színvilágát, nem takar bele kültérben a kilátásba, beltérben pedig tágítja a teret

  • könnyen tisztítható (bármelyik kereskedelemben kapható üveg tisztítóval tisztítható)

  • hamar újszerű állapotba hozható, szemben a rozsdamentes acéllal, mert azon könnyen megtapad a zsíros szennyeződés

 • biztonság

  • Védelmi funkciót kell betöltenie az üvegkorlátoknak

  • Az ilyen korlátoknak meg kell felelniük különféle biztonsági követelményeknek

  • Az üvegtábla törés esetén az üvegek közé laminált polivinilbutil fóliának köszönhetően nem tud szétesni, ezáltal egyben marad.

Korlát típusok:

 • lépcsőkorlát

 • erkélykorlát

 • teraszkorlát

 • térelválasztó korlát

A korlátok rögzítési típusai, módjai:

 • oszlopos

 • pontmegfogásos

 • rövid vagy fél oszlopos korlát

 • vonalmenti megfogású korlát

Miért jó választás az üvegkorlát?

Legyen szó akár lakó-, akár irodaépületről, a fém és a fa mellett jelenleg az üvegből készült korlátok a legelterjedtebbek. Bár minden korlát elsődleges célja a biztonság, az esésétől való védelem, mégis a számunkra ideális darab kiválasztásakor nem mehetünk el szó nélkül az esztétikum és a praktikusság mellett sem. Márpedig, ha az erre vonatkozó igényünk is magas, akkor jó választás lehet az üvegkorlát, akár belső, akár kültérre szeretnénk elhelyezni.
Népszerűségének számtalan oka van, az alábbiakban a 3 legfontosabb tulajdonság, amiket érdemes kiemelni:

1, A már említett esztétikum és praktikusság

Átlátszóságának köszönhetően látszani engedi a közvetlen környezetet, így szinte láthatatlanul képes két teret elválasztani. Ingatlanon belül ez a tulajdonsága hozzájárulhat a belső tér optikai nagyításához és a jobb fényáteresztés miatt a tér világosságához is. Mivel azonban a hagyományos, átlátszó üveglapok mellett manapság színezett vagy mintás korlátot is lehet kapni, így kültéren is jól használható akkor is, ha fontos számunkra a privát szféra megtartása. Emellett jól összeegyeztethető bármilyen másik stílussal és anyaggal.

2, Biztonság

Lévén üvegről beszélünk, sokakban felmerülhet a kérdés, mennyire biztonságos, van e olyan masszív és strapabíró, mint egy fém vagy egy fa korlát. Ezek a korlátok edzett esetleg laminált üvegpanelekből készülnek, amik jóval tömörebbek hagyományos társaiknál és törés esetén is jóval kevésbé veszélyesek az emberre, mint a hagyományos üveg. A kialakított repedésvédelem ideálissá teszi a kültéri használatra is, ugyanis könnyen ellenáll a különböző szélsőséges időjárási viszonyoknak. Természetesen a különböző paramétereket ki tudjuk választani, úgy mint üvegvastagság, korlátmagasság vagy épp hogy keretes vagy keret nélküli rendszerben legyenek az üveglapok.

3, Élettartam és a tisztán tartás

Megfelelő odafigyelés mellett sokkal nagyobb élettartamuk lehet, mint egy fa vagy egy fém korlátnak, hiszen ott idővel elkerülhetetlen az elöregedés és a korrózió, azok mindenfajta látható jeleivel együtt. Amennyiben kis mértékben meg is karcolódik az üveg, csiszolással ez is könnyedén kijavítható. Az általános karbantartása igen hasonló az üvegablakok tisztításához, semmi másra nincs szükség hozzá, mint egy tiszta, lehetőleg mikroszálas kendőre és egy jó minőségű üvegtisztító szerre.

 

Üvegkorlát, oszlopos üvegkorlátok, pontmegfogásos üvegkorlát, alsósines üvegkorlát.

 

NDdkZjE5Nj